Për një kohë të kufizuar, përfito 4 muaj FALAS në një plan të ri vjetor.

10 mënyra për të reduktuar kohën fillestare të përgjigjes së serverit në WordPress

  • Shtëpi
  • Artikuj
  • 10 mënyra për të reduktuar kohën fillestare të përgjigjes së serverit në WordPress
10 mënyra për të reduktuar kohën fillestare të përgjigjes së serverit në WordPress
7 mars 2023

Shpejtësia me të cilën ngarkohet një faqe interneti luan një rol të rëndësishëm në suksesin e saj. Një uebsajt me ngarkim të ngadaltë dekurajon vizitorët dhe ndikon në fund. Për të siguruar që faqja juaj e WordPress funksionon në mënyrë optimale, është thelbësore të ndërmerrni hapa për të reduktuar kohën fillestare të përgjigjes së serverit. Në këtë artikull, ne do të shqyrtojmë mënyra të ndryshme për të arritur këtë qëllim dhe se si ai ndikon në përvojën e përdoruesit.

Zvogëloni kohën e përgjigjes së serverit

1. Përdorni një ofrues pritës me cilësi të mirë për të siguruar që koha e përgjigjes është e shpejtë dhe e besueshme. Kërkoni një me një histori të fortë për të ofruar performancë të shkëlqyer dhe kohë pune. Nëse është e mundur, zgjidhni VPS dhe/ose planet e dedikuara të pritjes së serverit pasi ato ofrojnë më shumë kontroll mbi mjedisin, duke ju lejuar ta personalizoni atë sipas nevojave tuaja.

2. Përdorni një rrjet të optimizuar të shpërndarjes së përmbajtjes (CDN) për të ofruar skedarë statikë si imazhe, CSS dhe JavaScript me shpejtësi në të gjithë globin duke i ruajtur ato në memorie në qendra të shumta të dhënash anembanë botës. Kjo redukton vonesën duke u ofruar përdoruesve kohë më të shpejta aksesi, veçanërisht kur ata hyjnë nga vende të largëta.

3. Minimizoni kërkesat HTTP duke kombinuar skedarët JavaScript dhe CSS në dokumente të vetme aty ku është e mundur ose duke përdorur biblioteka si jQuery që tashmë janë minuar paraprakisht në mënyrë që reduktimet shtesë të madhësisë së skedarit të mos jenë të nevojshme. Për më tepër, përdorimi i teknikave si ngarkimi dembel mund të ndihmojë në reduktimin e ndjeshëm të numrit të kërkesave të nevojshme për ngarkimin e faqeve duke shtyrë disa elementë derisa ngarkimi fillestar i faqes të ketë përfunduar me sukses.

1. Optimizoni bazën e të dhënave

Optimizimi i bazës së të dhënave është një masë e rëndësishme për të reduktuar kohën fillestare të përgjigjes së serverit në WordPress. Ndihmon për të shpejtuar kohën e ngarkimit të faqes dhe për të përmirësuar përvojën e përdoruesit. Për të optimizuar bazën tuaj të të dhënave, filloni duke çaktivizuar shtojcat dhe temat e panevojshme që nuk përdoren më. Kjo mund të ndihmojë në zvogëlimin e madhësisë së bazës së të dhënave dhe në rritjen e shpejtësisë së ngarkimit. Për më tepër, optimizimi i tabelave është gjithashtu i dobishëm pasi ndihmon në pastrimin e të dhënave të tepërta dhe kompresimin e hyrjeve ekzistuese për një kohë më të shpejtë përgjigjeje kur dërgohen pyetjet. Ju gjithashtu duhet të aktivizoni cachimin e objekteve nëse disponohet për të ruajtur objektet në memorie në vend që t'i rifreskoni ato nga baza e të dhënave sa herë që kërkohen, gjë që mund të përmirësojë ndjeshëm performancën. Së fundi, merrni parasysh ngritjen e një CDN (Rrjeti i dorëzimit të përmbajtjes) i cili ndihmon në shërbimin e përmbajtjes së ruajtur direkt nga serverët e tyre në vend që të prisni kërkesat për të dhëna në serverin tuaj, duke rezultuar në kohë më të shpejta ngarkimi.

2. Leverage Caching

Caching është një mënyrë e shkëlqyer për të reduktuar kohën fillestare të përgjigjes së serverit në WordPress. Duke ruajtur kërkesat, ju mund të eliminoni nevojën që WordPress të përpunojë të njëjtën faqe disa herë. Kjo do të zvogëlojë në mënyrë drastike kohën e përgjigjes së serverit tuaj dhe do t'i lejojë përdoruesit të aksesojnë faqet më shpejt.

Ekzistojnë disa lloje të ndryshme të memorizimit të disponueshëm, të tilla si memoria e objekteve, memoria e të dhënave të bazës së të dhënave dhe memoria e faqeve. Memoria e fshehtë e objekteve ruan të dhënat nga pyetjet që janë bërë tashmë në memorie, në mënyrë që të mos kenë nevojë të kërkohen përsëri sa herë që bëhet një kërkesë. Memoria e bazës së të dhënave ruan të dhënat nga rezultatet e pyetjeve, kështu që nuk ka nevojë të kërkohet përsëri kur dikush viziton faqen tuaj. Së fundi, memoria e faqeve ruan kopje statike të faqeve ose postimeve në mënyrë që kur dikush viziton faqen tuaj, ata mund t'i shikojnë ato faqe menjëherë në vend që të presin që WordPress të gjenerojë përmbajtjen sa herë që bëhet një kërkesë.

Duke përdorur këto lloje të ndryshme të cache-ve, mund të siguroheni që kërkesat të trajtohen shpejt dhe me efikasitet, ndërsa gjithashtu reduktoni ngarkesën në mjedisin tuaj të pritjes për shkak të më pak pyetjeve që përpunohen sa herë që dikush viziton faqen tuaj të internetit.

3. Përdorni CDN

Një rrjet i ofrimit të përmbajtjes (CDN) është një mjet i fuqishëm në optimizimin e uebit. Ndihmon në reduktimin e kohës fillestare të përgjigjes së serverit duke ruajtur përmbajtjen statike dhe duke e shërbyer atë nga vende të ndryshme gjeografike më të afërta me përdoruesin. Në këtë mënyrë, përdoruesit e marrin faqen më shpejt pasi nuk kanë nevojë të presin që kërkesat të dërgohen përpara dhe mbrapa midis vendndodhjes së tyre dhe serverit të origjinës. Për më tepër, CDN-të shkarkojnë ngarkesën nga ofruesi juaj i pritjes, duke parandaluar goditjet e larta në trafik që mund të çojnë në rritjen e vonesës. Kur vendosni një CDN, duhet të siguroheni që të gjithë skedarët statikë brenda WordPress-it tuaj të shërbehen nëpërmjet tij, të tilla si imazhet, skedarët JavaScript dhe fletët e stilit CSS. Për më tepër, duhet të përdorni gjithashtu caching të shfletuesit në mënyrë që vizitorët të kenë akses në burimet e shkarkuara më parë pa pasur nevojë t'i kërkojnë ato përsëri nga serveri.

4. Minimizoni kërkesat për HTTP

4. Minimizoni kërkesat për HTTP

5. Kompresoni dhe ndryshoni madhësinë e imazheve

5. Kompresoni dhe ndryshoni madhësinë e imazheve

6. Aktivizo Kompresimin Gzip

6. Aktivizo Kompresimin Gzip

7. Optimizoni Pluginat dhe Temat

7. Optimizoni Pluginat dhe Temat

Përfundim: Performancë më e qetë

Përfundim: Performancë më e qetë

Lini një Përgjigje

sqAlbanian