Për një kohë të kufizuar, përfito 4 muaj FALAS në një plan të ri vjetor.

10 Uebfaqe mahnitëse të bazuara në AI për të marrë frymëzim

  • Shtëpi
  • Artikuj
  • 10 Uebfaqe mahnitëse të bazuara në AI për të marrë frymëzim
10 Uebfaqe mahnitëse të bazuara në AI për të marrë frymëzim
8 mars 2023

Inteligjence artificiale

Inteligjenca Artificiale (AI) është një fushë me zhvillim të shpejtë dhe aplikimet e saj po përdoren në gjithnjë e më shumë aspekte të jetës sonë të përditshme. Inteligjenca artificiale ka revolucionarizuar mënyrën se si janë dizajnuar dhe zhvilluar faqet e internetit. Kompanitë tani janë në gjendje të krijojnë faqe interneti dinamike që i përgjigjen veprimeve të përdoruesve, duke lejuar një përvojë interaktive. Faqet e bazuara në AI gjithashtu mund të analizojnë shpejt sasi të mëdha të dhënash, duke e bërë më të lehtë për kompanitë të marrin vendime bazuar në reagimet e klientëve në kohë reale.

Përdorimi i AI në hartimin e faqeve të internetit ka lejuar zhvilluesit të krijojnë pamje mahnitëse me saktësi mbresëlënëse. Kompanitë mund të përdorin mjete të bazuara në AI, si bibliotekat e rrjeteve nervore ose kornizat e mësimit të thellë për të gjeneruar imazhe fotorealiste nga e para ose për të modifikuar me lehtësi fotot ekzistuese. Për më tepër, përpunimi i gjuhës natyrore bën të mundur që faqet e internetit të kuptojnë të dhënat e përdoruesve dhe të japin përgjigjet përkatëse në natyrë. Kjo teknologji ndihmon në krijimin e një eksperience të personalizuar për çdo vizitor që viziton faqen e internetit - një përvojë që është përshtatur në mënyrë specifike për nevojat dhe interesat e tyre.

AI po bëhet gjithashtu gjithnjë e më i rëndësishëm për projektet e zhvillimit të uebit për shkak të aftësisë së tij për të automatizuar detyra të caktuara, të tilla si testimi i kodit ose krijimi i prototipave shpejt dhe me efikasitet pa pasur nevojë për ndërhyrje manuale. Proceset e automatizuara kursejnë kohë të çmuar duke siguruar rezultate të qëndrueshme çdo herë—duke ndihmuar në mbajtjen e projekteve në rrugën e duhur dhe brenda kufizimeve buxhetore. Me këto aftësi në dispozicion të tyre, zhvilluesit kanë qenë në gjendje të krijojnë disa faqe interneti vërtet të jashtëzakonshme duke përdorur teknologjitë e AI.

AI për faqet e internetit

AI për faqet e internetit është një zonë me rritje të shpejtë, duke i lejuar zhvilluesit të krijojnë përvoja më tërheqëse të përdoruesve. Faqet e internetit të bazuara në AI mund të ndihmojnë në rritjen e angazhimit të vizitorëve, përmirësimin e navigimit dhe optimizimin e përmbajtjes për renditje më të mira të motorëve të kërkimit. Ato mund të përdoren gjithashtu për të krijuar përgjigje automatike ndaj pyetjeve të klientëve dhe për të ofruar rekomandime të personalizuara bazuar në ndërveprimet e mëparshme të përdoruesve me sitin.

Kur bëhet fjalë për krijimin e një uebsajti të fuqizuar nga AI, ka shumë mjete në dispozicion që e bëjnë procesin më të lehtë. Këto përfshijnë bibliotekat e përpunimit të gjuhës natyrore (NLP) si spaCy, TensorFlow dhe PyTorch të cilat lejojnë zhvilluesit të ndërtojnë modele të mësimit të makinerive që kuptojnë të dhënat e tekstit të folur ose të shkruar. Për shembull, këto modele mund të përdoren për të gjeneruar automatikisht sugjerime përgjigjesh bazuar në pyetjet e klientëve ose për të zbuluar ndjenjat në komentet e lëna nga klientët.

Mjete të tjera të njohura të AI në dispozicion janë bibliotekat e vizionit kompjuterik si OpenCV, të cilat lejojnë zhvilluesit të identifikojnë objektet brenda imazheve ose videove. Kjo teknologji mund të përdoret nga faqet e internetit që ofrojnë shërbime të analizës së imazhit si njohja e fytyrës ose kategorizimi i automatizuar i produkteve bazuar në veçoritë vizuale të fotos ose videoklipit të një artikulli. Për më tepër, asistentët zanorë të integruar në faqet e internetit që përdorin shërbime si Amazon Alexa ose Google Dialogflow mund të ofrojnë një mënyrë më interaktive për klientët që të ndërveprojnë me përmbajtjen dhe shërbimet e sajtit pa pasur nevojë të largohen nga faqja që po shikojnë aktualisht.

Uebsajti i AI #1

Uebsajtet e AI-së po bëhen me shpejtësi më të njohura pasi bizneset njohin përfitimet e mundshme të përfshirjes së inteligjencës artificiale (AI) në hartimin e faqeve të tyre të internetit. Teknologjia AI mund të përdoret për të përmirësuar përvojën e përdoruesit, për të personalizuar përmbajtjen dhe për të krijuar elemente dinamike dhe ndërvepruese. Me kaq shumë mundësi në majë të gishtave tanë, le të shohim dhjetë faqet e internetit mahnitëse të bazuara në AI që kanë përqafuar teknologji inovative për të ofruar një përvojë unike dhe tërheqëse.

Një shembull është faqja e internetit e Tesla-s, e cila përdor përpunimin e gjuhës natyrore (NLP) për të lejuar klientët të gjejnë informacionin shpejt dhe me saktësi nëpërmjet komandave zanore ose duke shtypur pyetjen e tyre. Faqja gjithashtu përmban turne të realitetit virtual (VR) në makinat e tij që lejojnë përdoruesit të eksplorojnë automjetet nga komoditeti i shtëpisë së tyre. Një shembull tjetër i shkëlqyeshëm është KLM Royal Dutch Airlines e cila përdor AI përmes chatbot-it të saj 'Blue Bot' i cili i ndihmon klientët me rezervime, përditësime të statusit të fluturimeve dhe pyetje të përgjithshme direkt në faqen e internetit pa pasur nevojë të kontaktojnë përfaqësuesit e shërbimit të klientit. Së fundi, Netflix përfshin teknika të mësimit të makinerive të tilla si analitika parashikuese dhe algoritme rekomandimi në mënyrë që të ofrojë rekomandime të personalizuara për përmbajtjen për çdo përdorues bazuar në historikun e shikimit dhe preferencat e tyre. Të tre këta shembuj tregojnë se si AI mund të përdoret në mënyrë efektive në dizajnimin e uebit për përvoja të përmirësuara të përdoruesve.

Uebsajti i AI #2

Faqet e internetit të AI kanë bërë një rrugë të gjatë që nga fillimi i viteve 2000. Shumë prej këtyre faqeve të internetit mbështeten në inteligjencën artificiale për të ofruar përmbajtje në kohë reale, përvoja të personalizuara të përdoruesve dhe mjete të sofistikuara kërkimi. Këtu janë disa shembuj të faqeve të internetit të bazuara në AI nga të cilat mund të merrni frymëzim:

Së pari është GPT-3 Demo, një uebsajt i AI i mundësuar nga modeli më i fundit i përpunimit të gjuhës natyrore të OpenAI. Kjo faqe i lejon vizitorët të eksplorojnë aftësitë e kësaj teknologjie të avancuar të AI përmes detyrave të thjeshta të shkrimit, si plotësimi i fjalëve që mungojnë ose plotësimi i fjalive.

Një shembull tjetër është Semantic Scuttle, një platformë semantike e faqeshënuesve që përdor algoritme të mësimit të makinerive për të rekomanduar faqerojtësit dhe artikujt përkatës bazuar në interesat e përdoruesit dhe zakonet e shfletimit. Faqja e internetit përfshin gjithashtu një motor kërkimi të integruar që kupton pyetjet e gjuhës natyrore dhe ofron rezultate të sakta në sekonda.

Së fundmi, ekziston MyCyberTwin, një avatar në internet i krijuar duke përdorur teknologji të inteligjencës artificiale që ndërvepron me njerëzit që përdorin mesazhe me tekst ose shërbime të bisedës zanore si Skype ose Facebook Messenger. Përdoruesit mund të personalizojnë avatarin e tyre me tiparet e tyre të personalitetit dhe temat e bisedave, në mënyrë që të ndihet më si njeriu kur komunikojnë me përdoruesit e tjerë.

Uebsajti i AI #3

Faqet e internetit të bazuara në AI janë bërë gjithnjë e më të njohura ndërsa teknologjia bëhet më e disponueshme. AI mund të përdoret për të krijuar përvoja unike të përdoruesit, për të automatizuar proceset dhe për të ofruar përmbajtje të përshtatur. Këtu janë disa shembuj të uebsajteve mahnitëse të bazuara në AI që mund të shërbejnë si burime të dobishme frymëzimi për dizajnerët dhe zhvilluesit e uebit.

Faqja e internetit e New York Times përdor një algoritëm të fuqizuar nga AI për të personalizuar rekomandimet e përmbajtjes bazuar në historikun e shfletimit të një përdoruesi. Kjo veçori i lejon vizitorët të qëndrojnë të përditësuar me lajmet që lidhen me interesat e tyre pa pasur nevojë të kërkojnë manualisht për histori vetë. Përdorimi i këtij algoritmi ndihmon në bërjen e faqes së internetit të NY Times më tërheqëse dhe ndërvepruese, duke e bërë atë një shembull të shkëlqyer se si AI mund të zbatohet në dizajnin e uebit.

Një shembull tjetër i shkëlqyeshëm është faqja e internetit e Adidas, e cila përdor një mjet të fuqishëm kërkimi vizual të mundësuar nga teknologjia AI që i lejon përdoruesit të gjejnë shpejt produktet që po kërkojnë thjesht duke ngarkuar një imazh ose duke shtypur fjalë kyçe që lidhen me pyetjen e tyre të kërkimit. Kjo i ndihmon klientët të gjejnë saktësisht atë që kërkojnë me klikimin e një butoni – diçka që do të zgjaste shumë më tepër nëse do të bëhej me dorë – duke krijuar gjithashtu një përvojë më të këndshme blerjeje në përgjithësi.

Uebsajti i AI #4

Faqet e internetit të AI mund të ofrojnë një dizajn unik dhe përvojë interaktive që i bën ato të dallohen nga faqet e internetit tradicionale. Shumë sajte të bazuara në AI mundësohen nga algoritme të pronarit për t'u ofruar klientëve rekomandime të personalizuara ose përvoja të përshtatura. Për shembull, një faqe interneti e pajisur me AI mund të sugjerojë artikuj në një karrocë blerjesh bazuar në blerjet e mëparshme ose të rekomandojë filma për t'u parë bazuar në preferencat e zhanrit. Teknologjia AI mund të përdoret gjithashtu për të krijuar profile të klientëve dhe për të segmentuar përdoruesit në audienca specifike për qëllime të marketingut të synuar. Për më tepër, disa faqe interneti të aktivizuara me AI përdorin teknologjitë e përpunimit të gjuhës natyrore (NLP) dhe të mësimit të makinerive (ML) për të ofruar rezultate më të sakta kërkimi dhe për të përmirësuar navigimin e sajtit. Më në fund, mjetet e AI mund të ndihmojnë në automatizimin e proceseve të tilla si kërkesat për shërbimin ndaj klientit, ndjekja e porosive dhe madje edhe rekomandimet e produkteve. Të gjitha këto veçori i bëjnë faqet e internetit të fuqizuara nga AI një mënyrë e shkëlqyer për të angazhuar vizitorët duke ofruar një përvojë unike të përdoruesit.

Uebfaqja e AI #5

Faqet e internetit të bazuara në AI mund të ofrojnë një përvojë unike, të personalizuar për vizitorët. Në të kaluarën, zhvilluesve u është dashur të kodojnë manualisht çdo faqe dhe veçori të një faqe interneti; megjithatë, AI ka revolucionarizuar mënyrën e krijimit të faqeve të internetit. Me AI, zhvilluesit janë në gjendje të krijojnë faqe interneti dinamike dhe interaktive pa pasur nevojë të bëjnë ndonjë kodim. Duke shfrytëzuar algoritmet e AI dhe teknologjitë e mësimit të makinerive, ata mund të personalizojnë lehtësisht përmbajtjen e shfaqur në çdo faqe bazuar në sjelljen e përdoruesit. Për më tepër, këto faqe interneti shpesh shfaqin veçori të avancuara si aftësitë e përpunimit të gjuhës natyrore (NLP) që lejojnë përdoruesit të ndërveprojnë me sitin me lehtësi. Për më tepër, këto lloj sajtesh zakonisht vijnë të pajisura me mjete analitike që ndihmojnë në gjurmimin e performancës së sajtit në mënyrë që zhvilluesit të mund të bëjnë ndryshime kur nevojitet për të përmirësuar përvojën e përdoruesit.

Uebsajti i AI #6

Faqet e internetit të AI po bëhen gjithnjë e më të njohura për shkak të aftësive të tyre të sofistikuara të projektimit. Faqet e internetit të bazuara në AI përdorin algoritme të inteligjencës artificiale për të krijuar dizajne tërheqëse dhe miqësore për përdoruesit. Këto faqe mund të përdoren për një sërë qëllimesh, duke filluar nga krijimi i faqeve të portofolit deri te ofrimi i përmbajtjes informative.

Disa nga veçoritë kryesore të faqeve të bazuara në AI përfshijnë paraqitjet e personalizueshme, opsionet e personalizimit, testimin e automatizuar të A/B, integrimin automatik të analitikës dhe më shumë. Përshtatja e paraqitjes i lejon përdoruesit të rregullojnë lehtësisht pamjen dhe ndjesinë e faqes së tyre me vetëm disa klikime. Opsionet e personalizimit i lejojnë përdoruesit të personalizojnë përmbajtjen në sajtin e tyre bazuar në të dhënat e përdoruesit si vendndodhja ose preferencat. Testimi i automatizuar A/B ndihmon në identifikimin e elementeve që funksionojnë më mirë për secilën faqe dhe faqe interneti në përgjithësi, në mënyrë që klientët të kenë një përvojë optimale sa herë që vizitojnë faqen tuaj. Së fundi, integrimi automatik i analitikës u mundëson përdoruesve të marrin njohuri në kohë reale se si vizitorët ndërveprojnë me faqen e tyre të internetit pa pasur nevojë për softuer ose shtojca shtesë.

Uebsajti i AI #7

Faqet e internetit të bazuara në AI po bëhen gjithnjë e më të njohura në mesin e dizajnerëve të uebit, pasi ato ofrojnë veçori që nuk janë të mundshme me dizajnin tradicional të uebit. Faqet e internetit të fuqizuara nga AI mund të mësojnë nga sjellja e përdoruesit dhe të zhvillojnë një përvojë më të mirë të përdoruesit me kalimin e kohës, duke rezultuar në angazhim më të lartë dhe më shumë konvertime. Për më tepër, AI mund të përdoret për të krijuar përmbajtje të personalizuar për çdo vizitor individual bazuar në interesat e tyre.

Një nga shembujt më mbresëlënës të një faqe interneti të AI është platforma e inteligjencës artificiale nga Grid. Grid përdor algoritme të mësimit të makinerive për të gjeneruar automatikisht tema dhe paraqitje për lloje të ndryshme uebsajtesh. Kjo do të thotë që përdoruesit nuk duhet të shqetësohen për kodimin ose ndonjë aspekt tjetër teknik të dizajnimit të një faqe interneti – ata thjesht zgjedhin llojin e faqes që u nevojitet dhe e bëjnë atë të ndodhë me vetëm disa klikime. Përveç ofrimit të një niveli të paprecedentë të opsioneve të personalizimit, The Grid ofron gjithashtu analiza në kohë reale në mënyrë që përdoruesit të mund të monitorojnë se si funksionon faqja e tyre në kohë reale.

Një shembull tjetër i shkëlqyeshëm është mjeti i Dizajnit të Bisedave të IBM Watson, i cili u lejon zhvilluesve të krijojnë shpejt ndërfaqe bisedash për aplikacionet ose faqet e tyre të internetit duke përdorur teknologjinë e përpunimit të gjuhës natyrore. Dizenjuesi i bisedave të Watson e bën më të lehtë për bizneset të krijojnë përvoja ndërvepruese që janë përshtatur posaçërisht për nevojat e tyre, pa pasur nevojë të shkruajnë vetë ndonjë kod. Me këtë mjet, zhvilluesit mund të shtojnë lehtësisht aftësitë e ndërveprimit zanor në pothuajse çdo aplikacion ose faqe interneti pa pasur nevojë të shqetësohen për proceset komplekse të zhvillimit ose burimet e kushtueshme të kërkuara nga metodat tradicionale të zhvillimit.

Përfundim: Frymëzimi nga AI

Përfundim: Frymëzimi nga këto faqe interneti të bazuara në AI mund të gjendet në shumë aspekte të ndryshme, të tilla si përdorimi i dizajnit të drejtuar nga të dhënat, veçoritë ndërvepruese dhe shërbimet e automatizuara. Duke shfrytëzuar aftësitë e tyre unike, projektuesit mund të krijojnë përvoja të përdoruesve që janë më intuitive, efikase dhe më të këndshme. Për më tepër, duke kuptuar potencialin e teknologjisë AI dhe duke e kombinuar atë me teknologjitë ekzistuese si mësimi i makinerive ose përpunimi i gjuhës natyrore, zhvilluesit mund të krijojnë aplikacione të fuqishme ueb që ofrojnë një përvojë të personalizuar për përdoruesit. Së fundi, kur dizajnoni një uebsajt ose aplikacion të bazuar në AI, projektuesit duhet të përpiqen të sigurohen që përvoja e përdoruesit të jetë e menduar mirë dhe tërheqëse gjatë gjithë udhëtimit të tyre. Duke vepruar kështu, ata jo vetëm që do të kenë një shans më të mirë për sukses, por gjithashtu do t'u japin përdoruesve një përvojë të këndshme për vitet në vijim.

Lini një Përgjigje

sqAlbanian